7 juli 2013

Herinnering Challenge 12

Vera heeft een hele duidelijke uitleg op haar blog staan van hoe zij haar criss cross kaart heeft gemaakt heeft en we wilde deze ook nog even op ons challengeblog plaatsen als herinnering.
 Hier is mijn versie van de criss cross kaart:
Benodigdheden:
2 x (witte) vierkante kaart, 13,5 x 13, 5 cm;
Achtergrond/scrap/design papier;
aquarelpapier;
Lyra aquacolour;
Nestabilities: Labels 5;
Siliconengel;
Inkt: Versafine black;
Distress Ink: shabby shutters
                      tumbled glass;
Stempels:
Art Impressions: Uptown Girls (UNU4133;
Creative Expressions: Steampunk Shoes;
Waterpenseel (middel).

Hoe begin je een criss cross kaart? Het is heel simpel, neem tweemaal dezelfde dubbele kaart, en plak de eerste helft van de tweede kaart op de binnenkant van de eerste. Klinkt ingewikkeld, is het niet; je plakt gewoon een kaart met twee zijflappen zodat hij zowel links als rechts naar binnen sluit.
De zijkanten van de kaart snij je diagonaal af; zodat je een stuk van de binnenkant van de kaart blijft zien.

Nu kun je gaan decoreren; plak papier (van een blokje dat ik ooit ergens kocht, weet echt niet meer waar!) op de binnenkant en op de buitenkant van de flappen.


Stempel de vriendinnenstempel en de schoenen op mooi dik aquarelpapier, stempel de tekst op een stuk van de afgesneden flap dat je over hebt. Kleur de stempels in met een waterpenseel (middel) en bijv. Lyra aquarelkrijt, dit zijn net wasco krijtjes maar dan op waterbasis, je kunt er geweldig mee inkleuren.
Knip de Art Impressions vriendinnen afbeelding uit met een klein wit randje om de stempel, knip de schoenen precies op de afbeelding uit.
Gebruik Nestabilities labels 5 om de tekst uit te stanzen, plak de stans met plakbandjes vast op het papier, laat de stans nog even zitten en spons distress ink in de uitgestanste label. Haal nu de plakbandjes los en verwijder de label.
Vorm de vriendinnen afbeelding met je vingers een beetje rond en plak hem met ruim siliconengel op de binnenkant van de kaart.
Plak de tekststempel met nog meer siliconengel onder de afbeelding (net overlappend). Zorg ervoor dat de tekst hoger komt te liggen dan de vriendinnenstempel.
Plak de schoenen aan de buitenkant van de criss cross flappen; plak de linkerschoen alleen aan de linkerkant op de flap zodat je de rechterflap eronder kunt stoppen. Het beste kun je eerst de schoen op de rechterflap plakken, de kaart dichtvouwen en dan de positie van de linkerschoen bepalen. Plak de linkerschoen dan zo vast (één kant dus!) dat de rechterflap eronder kan schuiven.

Succes met het maken van een criss cross kaart. Je kunt HIER klikken om naar de challenge te gaan. We hopen dat jullie, ondanks het mooie weer, toch een kaart voor deze Challenge willen inzenden.
Groetjes DT Team Miekelotte
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten